saypha® fillers

Hyaluronzuur (HA) is een natuurlijk bestanddeel van ons lichaam en is essentieel voor het behouden van de hydratatie, de stevigheid en de elasticiteit van de huid. Door omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon, verontreiniging, vrije radicalen èn uiteraard het natuurlijk verouderingsproces, wordt het gehalte aan hyaluronzuur in de huid jaar na jaar minder. Onze huid wordt dunner, droger en verliest zijn elasticiteit. Er beginnen lijntjes en rimpels zichtbaar te worden. Het huidvolume neemt af en de gehele harmonie van het gezicht verandert. Ontdek hoe u de tekenen van het ouder worden kunt verminderen zonder operatie en zonder pijn.

Wat saypha® voor u kan doen:

Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor HA-fillers. saypha® kan op meerdere plekken in het gezicht gebruikt worden voor een individueel en natuurlijk ogend resultaat.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een behandeling?

Een behandeling met saypha® is een niet-chirurgische behandeling om volumeverlies tegen te gaan. De hersteltijd is minimaal en u ziet meteen het natuurlijk ogende resultaat. Afhankelijk van uw huid, persoonlijke wensen en verwachtingen kiest uw behandelend arts de saypha® injectable die voor u het meest geschikt is. Het hyaluronzuur van saypha® lijkt op het hyaluronzuur dat van nature in ons lichaam zit. Daarom zijn er voorafgaand aan de behandeling geen allergietesten nodig. De procedure is snel en eenvoudig. De behandeling duurt maar 15 tot 30 minuten. Na de behandeling kunt u met een stralend uiterlijk meteen weer uw dagelijkse activiteiten oppakken.

Is de behandeling pijnlijk?

De injecties worden gegeven met behulp van hele dunne naaldjes en zijn over het algemeen pijnloos. Afhankelijk van de te behandelen plek kan er voorafgaand aan de behandeling een plaatselijke verdoving worden gegeven. Uw behandelend arts zal dit met u bespreken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

saypha® wordt over het algemeen goed verdragen door de huid. Het is mogelijk dat u na de behandeling wat ongemak ervaart zoals voorbij gaande gevoeligheid, roodheid, zwelling of blauwe plekken op de plaats van injectie. Deze symptomen verdwijnen binnen een aantal dagen. Om de kans op een eventuele zwelling te verminderen, kunt u het behandelde gebied desgewenst koelen met een ijskompres.

Hoe lang blijft het resultaat behouden?

De resultaten van een esthetische behandeling met saypha® zijn voor een langere periode te zien, maar zijn niet blijvend. Afhankelijk van het gebruikte product, de behandelde plek en de conditie van uw huid is het resultaat enkele maanden tot een jaar zichtbaar.

Zijn er aanbevelingen?

Om het risico van kneuzingen en bloedingen op de injectieplaats te verminderen, kunt u beter geen medicijnen zoals antistollingsmiddelen en ontstekingsremmers gebruiken: deze kunnen ertoe leiden dat de bloedingen langer aanhouden. Gebruikt u geneesmiddelen zoals bijvoorbeeld antistollingsmiddelen of ontstekingsremmende middelen? Vertel dit dan aan uw behandelend arts. Om het risico op blauwe plekken en bloedingen op de plaats van injectie te verminderen, kan uw arts u adviseren om deze geneesmiddelen vanaf een week voorafgaand aan de behandeling niet meer in te nemen.

Na de behandeling mag u gedurende 12 uur geen make-up aanbrengen. Daarnaast moet u gedurende één week direct zonlicht en hoge temperaturen vermijden. Vraag uw arts naar wat hij of zij aanbeveelt.

Wanneer kunt u saypha® niet gebruiken?

saypha® producten mogen niet worden gebruikt bij :

• Personen die allergisch zijn voor hyaluronzuur;
• Personen die infecties of acute ontstekingen hebben in de te behandelen huidgebieden (acne, herpes, etc.);
• Personen die vlak voor deze behandeling een tandheelkundige ingreep hebben ondergaan;
• Personen die lijden aan een auto-immuunziekte en/of een immuuntherapie krijgen;
• Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven;
• Patiënten met een aanleg voor het vormen van brede, roze (hypertrofe) littekens;
• Personen met kanker;
• Personen jonger dan 18 jaar;
• Personen die onhaalbaar hoge verwachtingen hebben van de behandeling.

Toepassingsgebieden van hyaluronzuur behandelingen

saypha® is geoptimaliseerd om

• rimpels en plooien te corrigeren
• lippen opvullen
• de contouren van uw gezicht te modelleren en te vormen
• uw huid te hydrateren en voller en jonger te maken
• de stevigheid en elasticiteit van uw huid te verbeteren

Cosmetisch arts? Croma Pharma organiseert regelmatig workshops.