PRP behandeling – lichaamseigen groeistoffen

De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP ) is uniek in zijn soort. PRP bestaat uit gecentrifugeerd bloed. Hierbij worden witte en rode bloedcellen gescheiden van het plasma. Dit plasma bevat een hoge concentratie bloedplaatjes. Deze spelen een belangrijke rol om herstel van weefsel -zoals bijvoorbeeld de huid- te stimuleren. PRP injecties in de huid, ook wel bekend onder zijn bijnaam 'Vampire Facelift', werken verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende, natuurlijk mooie huid krijgt. PRP behandeling wordt onder andere gebruikt voor het herstel van veroudering in het gezicht, de hals, decolleté en de handen.

De behandeling 

 1. Uw arts neemt 15 ml bloed (ongeveer een eetlepel) bij u af. Dit bloed wordt gecentrifugeerd. Voor deze procedure gebruikt uw arts een speciaal systeem en een centrifuge.
 2. Uw arts injecteert het plasma op de gewenste behandelplek (bijvoorbeeld het gezicht of decolleté) om het lichaamseigen herstelproces te stimuleren.
 3. De bloedplaatjes bevatten groeifactoren die de productie van cel conserverende stoffen bevorderen (inclusief collageen en hyaluronzuur) waardoor uw huid sneller hersteld en vernieuwd. De werking is hetzelfde als bij een wondje. Bij een schram van de huid zorgen de bloedplaatjes dat het bloeden stopt, dat er een korst wordt gevormd en de huid herstelt. Bij een PRP behandeling stimuleren de bloedplaatjes dus het herstel en aanmaak van nieuwe huidcellen.

De behandeling is eenvoudig en duurt veelal minder dan 30 minuten. Doordat er bij de bloedafname zeer dunne naalden worden gebruikt is er nauwelijks sprake van een bloeding. Omdat u behandeld wordt met uw eigen bloedplasma, is de behandeling veilig en wordt deze goed verdragen. Er worden immers geen lichaamsvreemde stoffen in de huid geïnjecteerd, maar puur bestanddelen van uw eigen bloed.

De voordelen:

 • Lichaamseigen stoffen; deze worden goed verdragen en zijn veilig.
 • Een stralende, natuurlijk mooie uitstraling.
 • Geleidelijk effect.
 • Snelle en eenvoudige behandeling (30 minuten).

PRP wordt ingezet voor de behandeling van onder andere:

 • Rijpere of verouderende huid
 • Pleksgewijze kaalheid (erfelijk en niet-erfelijk)
 • Littekens
 • (Chronische) wonden

Combinatie met andere cosmetische behandelingen

Een PRP behandeling kan gecombineerd worden met andere cosmetische behandelingen. PRP in aanvulling met bijvoorbeeld Princess Rich, is perfect voor mensen die weer willen terugkeren naar een stralende, natuurlijke uitstraling en een gerevitaliseerde huid. Princess Rich is een skinbooster op basis van hyaluronzuur die de huid verbeterd op het gebied van elasticiteit en hydratatie.

Heeft u nog vragen? Uw arts geeft u graag meer informatie.

Cosmetisch arts? Croma Pharma organiseert op 17 januari 2018 een PRP workshop.