Ik wil alleen het beste voor mijn patiënten!

Drs. Wilfred Kolkman werkt inmiddels alweer ruim twintig jaar als plastisch chirurg in Het Amphia Ziekenhuis Breda. Hij is plastisch chirurg in de breedste zin van het woord. Zijn aandachtsgebieden liggen in de esthetische chirurgie van het aangezicht en borstchirurgie. Naast het Amphia Ziekenhuis werkt hij ook bij FYEO Medical kliniek in Eersel, waar hij voor het eerst in contact kwam met Princess Fillers. De fillers die hij sindsdien met veel vertrouwen en naar alle tevredenheid inzet bij zijn patiënten.

“Als plastisch chirurg heb ik altijd al een bepaalde affiniteit met esthetische chirurgie gehad. Ik vind het een prachtig onderdeel van mijn vak. Het mooie van esthetische chirurgie is dat je alle verfijnde technieken uit de chirurgie kunt gebruiken. Soms wordt er enigszins laatdunkend over mijn vak gedaan, omdat men vindt dat het chirurgie is die niet nodig is. Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ik zie bijna dagelijks patiënten die heel ongelukkig zijn over bepaalde dingen van hun lichaam. Echt ongelukkig. En daar kun je als plastisch chirurg esthetisch heel veel aan doen. Dat is toch mooi!

“Ik werk nu twee jaar met Princess en ik behaal er prachtige resultaten mee.”

Princess kwam er beter uit

Wilfred Kolkman vertelt dat hij naast de gebruikelijke operatie instrumenten regelmatig fillers inzet. “Ik gebruik al jarenlang fillers. Maar Princess gebruik ik eigenlijk pas sinds twee jaar; vanaf het moment dat ik ging werken bij FYEO Medical. Princess was toentertijd al de gouden standaard voor FYEO! Voor mij was het echter niet vanzelfsprekend dat ik mijn patiënten met Princess zou behandelen. Ik was immers bijzonder tevreden over mijn eigen fillers.”Kolkman herinnert zich nog hoe hij zich terdege oriënteerde en informeerde naar Croma en haar producten. “Het bleek een bedrijf te zijn met heel veel ervaring met hyaluronzuur. En dat vond ik een prettig idee. Daarnaast kwam het over als een betrouwbaar bedrijf uit Oostenrijk. Een bedrijf dat met Princess een mooi pallet aan fillers had: Filler, Volume en Volume Plus; van heel dun naar dik en dat is precies wat je nodig hebt. Uiteraard heb ik deze fillers uitgeprobeerd naast de fillers waar ik destijds mee werkte. En daar kwam Princess beter uit! De resultaten waren zonder meer goed, net als de prijs/kwaliteitsverhouding én de veiligheid voor de patiënt. Veiligheid vind ik als arts het allerbelangrijkst. Ik ga altijd voor de hoogste kwaliteit met name ook gericht op veiligheid. En bij Princess had ik dat gevoel. Ik werk nu twee jaar met Princess en ik behaal er prachtige resultaten mee. Als dat niet zo zou zijn geweest was ik weer teruggestapt naar mijn oude merk. Want ik wil alleen het beste voor mijn patiënten.” 

“met een filler kun je het resultaat perfectioneren”

Prettige combi

Vorig jaar werden in Nederland 400.000 mensen behandeld met botox of fillers door cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. “Cosmetisch artsen gebruiken de filler veelal als een stand alone oplossing. Het mooie van de combinatie plastisch chirurg zijn èn ook fillers gebruiken, is dat je veel breder kunt kijken; ik kan de operatieve mogelijkheden immers ook inschatten. En met plastische chirurgie wordt in sommige gevallen resultaten behaald die met fillers alleen onmogelijk zijn.” Hij geeft een voorbeeld:“Neem een huid met veel rimpels/huidoverschot. Die krijg ik of een cosmetisch arts niet strak met alleen fillers. Dan biedt een facelift uitkomst. Chirurgie en filler is dan een heel prettige combi. Neem bijvoorbeeld die facelift. Als er nog een klein restdefect is, kun je dat met een filler uitstekend verhelpen. Of een ooglidcorrectie waarbij nog een fronsplooi te zien is of een neuscorrectie waarbij nog een deukje te zien is… met een filler kun je het resultaat perfectioneren. En dat geeft verbluffende resultaten!

Minder invasief

Wie denkt dat Wilfred Kortman bij al zijn patiënten naar het scalpel grijpt, heeft het mis. “Veel patiënten behandel ik door uitsluitend met fillers te werken. Denk aan patiënten die genoeg hebben van die fijne rimpeling van de bovenlip, of vollere lippen willen, balen van hun neus-lippenplooi, op een zichtbare plek een storend deukje in de huid hebben of waarbij de eerste tekenen van veroudering zichtbaar beginnen te worden… deze patiënten behandel ik veel liever met een filler dan met het grof geschut van een operatie. Zo’n filler is immers veel minder invasief en je kunt er in eerste instantie op een prachtige manier esthetische problemen mee behandelen. Maar, op een gegeven moment houdt het op. Dan is opereren nog de enige optie”, besluit de plastisch chirurg.