CROMA benadrukt belang scholing cosmetisch artsen

Opleiding en training  van cosmetisch artsen is voor het in Amsterdam gevestigde  CROMA Nederland een randvoorwaarde voor het uitvoeren van cosmetische behandelingen met haar producten. Alleen cosmetisch artsen die na het succesvol doorlopen van een gerichte theoretische en praktische opleiding zijn gecertificeerd, mogen esthetische behandelingen uitvoeren met producten van CROMA. “Dit is voor ons de garantie dat onze producten veilig en deskundig worden gebruikt”, aldus Mariët van Lieshout van CROMA Nederland in een reactie op de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), die eerder bekend maakte dat cosmetische operaties die ondeskundig en onder onveilige situaties worden uitgevoerd een risico vormen voor de patiëntveiligheid.

Opleiding en training van cosmetisch artsen is voor CROMA Nederland, producent van fillers en distributeur van draadliften voor huidverjonging, een randvoorwaarde in het gebruik van haar producten. Toen het bedrijf zich in 2013 in Nederland vestigde, was de discussie over de veiligheid van cosmetische ingrepen meer dan actueel. De minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, gaf aan strengere eisen te willen stellen aan cosmetische ingrepen. Dit was voor CROMA aanleiding om de behandeling van verschillende esthetische indicaties met haar producten, uitsluitend door cosmetisch artsen met een speciale bevoegdheid te laten verrichten.

Opleiding                 
Cosmetisch artsen (huisartsen, dermatologen, basisartsen en plastisch chirurgen) die behandelingen willen gaan uitvoeren met draadliften van CROMA moeten daarom eerst een certificaat behalen. Dit kan door het volgen van een gerichte theoretische en praktische opleiding voor iedere afzonderlijke Happy Lift™ techniek.  De opleiding wordt in Eersel, in een klasse I OK, gegeven door een Italiaanse plastisch chirurg die deze innovatieve en natuurlijke wijze van huidlifting heeft ontwikkeld. Een techniek waarbij met behulp van een oplosbare draad -zonder te snijden- de huid wordt gelift. De ingreep staat wereldwijd bekend als veilig en de kans op complicaties is laag. “Dit laat onverlet dat wij cosmetisch artsen adviseren om patiënten goed te informeren over de behandeling met onze producten en ook over mogelijke complicaties. Bij elke ingreep is het mogelijk dat er dingen mis gaan en bestaat de kans op complicaties. Dus ook bij een cosmetische ingreep waarbij gewerkt wordt met onze draadliften” aldus Mariët van Lieshout.

Complicaties
Eerder maakte de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie bekend dat haar leden maandelijks patiënten zien met ernstige complicaties door ondeskundig handelen van cosmetisch basisartsen. “Dit strookt niet met de ernst, de aard en de frequentie van klachten die wij in Nederland en zelfs wereldwijd over het gebruik en de toepassing van onze producten zien. Het verschil zit waarschijnlijk in het feit dat het hier draait om complicaties die optreden bij cosmetische ingrepen waarbij  gekozen is voor een permanente cosmetische oplossing. Dus een ingreep waarbij niet-oplosbare draadliften worden ingebracht. Onze draadliften zijn oplosbaar; dit betekent dat de werking tijdelijk is en indien de patiënt dat wenst herhaald kan worden. Dit past binnen de filosofie van CROMA: natuurlijk mooi ouder worden en niet via een chirurgische ingreep er onnatuurlijk tien jaar jonger uit zien.”

CROMA

CROMA is wereldwijd actief met het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten voor de esthetische dermatologie op basis van hyaluronzuur. In de loop der jaren heeft dit in 1976 opgerichte familiebedrijf zich ontwikkeld tot één van ’s wereld meest gerenommeerde specialisten op het gebied van huidverjonging en -verzorging. Het hoofdkantoor van CROMA is gevestigd in Oostenrijk (vlakbij Wenen) en heeft dochterondernemingen in Nederland, België,  Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, Roemenië en Zwitserland. Croma heeft meer dan 20 jaar ervaring in het produceren van producten met hyaluronzuur voor de behandeling van verschillende esthetische indicaties. Voor rimpels en het verjongen van de huid kunnen artsen kiezen uit meerdere injectables van Princess® of twee type draadliften. Als farmaceutisch bedrijf werkt Croma volgens de strenge richtlijnen van Good Manufacturing Practices (GMP) en zijn alle medische hulpmiddelen voorzien van een CE markering. Croma is internationaal gecertificeerd door LNE/G-MED en SGS en beschikt tevens over ISO standaarden 9001 en 13485. CROMA heeft in meer dan 110 landen eigen verkooporganisaties en distributeurs waardoor haar producten wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie: Croma Nederland BV Louise van Hingst per telefoon (06) 12 39 98 34 of per e-mail louise.vanhingst@cromapharma.nl